Over Ukkie & Pukkie

Als gastouder ben ik me heel goed bewust dat ik het verlengstuk van een gezin mag zijn! De belangrijkste hoeksteen van een kind. Bij mij staat dan ook de "gezamenlijke opvoeding" centraal met uiteraard de daarbij behorende normen en waarden van een gezin. Goed overleg tussen u als ouder en ik als gastouder is dan ook uitermate belangrijk om uw kind een "tweede thuis" te kunnen bieden. Wij moeten hierin een goede samenwerking vinden op een pedagogisch verantwoorde manier.

 

Ukkie & Pukkie voldoet uiteraard aan alle wettelijke eisen. Ik als gastouder heb de benodigde diploma en certificaten, eens per jaar school ik mij bij om mijn Eerste hulp aan kinderen (Ehak) actueel te houden. Ook sta ik als gastouder/zzp-er ingeschreven bij de KvK en geregistreerd  bij het landelijk register kinderopvang (LRK), waardoor u wellicht recht heeft op KOT (= Kinderopvangtoeslag). Bovendien kan Gastouderopvang Ukkie & Pukkie (trouwens ook een "gewone" gastouder) niet zonder een gastouderbureau vanwege de zo genoemde wettelijke "kassiersfunctie".


Dagindeling

Bij baby's

Er is veel verschil tussen ouders omtrent de verzorging van hun baby. De een voedt om de 4 uur en de ander geeft de voeding naar behoefte van het kindje m.n. met borstvoeding is dit veel voorkomend. In beide gevallen houd ik zoveel  mogelijk rekening met de wensen van de ouders, op een gegeven moment  zal er wel een zekere structuur ontstaan naar mate het kindje wat ouder wordt is mijn ervaring. Zo is het ook met het slaapritme overdag, ik ga af op wat het kindje aangeeft, of de ouders moeten al een duidelijk slaapritme hebben ontwikkeld met hun baby.

Bij peuters

Ik werk met vaste tijden wat betreft de dagindeling voor peuters, denk hierbij aan fruithap, tussendoortjes, broodmaaltijd en slaapje. Het kind weet zodoende wat er gaat gebeuren, soms zelfs al wanneer papa of mama hem/haar weer komt halen. De drie maal R (RRR= Rust, Reinheid en Regelmaat) is voor Ukkie & Pukkie wel een element waar rekening mee wordt gehouden. Eten en drinken doen we gezellig met z'n allen aan tafel, ...kinderen kunnen dan hun verhaal even kwijt, super leuke gesprekken levert dat op! Luiers worden regelmatig verschoond en daar omheen staat alles open, de ene keer wordt er geknutseld en de andere keer gaan we lekker buiten spelen enz.

 

Er zijn steeds terugkerende thema's bij Ukkie & Pukkie. Dit zijn bijvoorbeeld:

  • Lente
  • Zomer
  • Herfst
  • Winter
  • Moederdag
  • Vaderdag
  • St. Maarten
  • Sinterklaas
  • Kerst
Maar ook de verjaardag van uw kindje laten we niet zomaar voorbij gaan, we maken het die dag extra gezellig! Natuurlijk mag er getrakteerd worden, maar het hoeft niet.


Spelen

Voor de opvang van de kinderen hebben wij hier een prachtig plekje om te spelen, zo hebben wij een grote tuin met speelhuisje, zandbak, buiten keukentje, trampoline en een glijbaan ...dus met mooi weer zijn we veel buiten te vinden en wonen we bijna in de tuin. Picknicken is dan ook super leuk om te doen of als het echt heel warm is, wordt er een badje opgezet of fijn met water geknoeid. Verder zijn er voor buiten fietsjes, een step, skippybal, buggy's en kinderwagentjes enz. De hele tuin is afgeschermd met schuttingen en is daarmee een veilige plek om te spelen. Ook is er binnen voldoende speelgoed om mee te spelen bijvoorbeeld poppen, auto's, handpoppen, dieren en genoeg babyspeelgoed enz. Verder zijn er leuke puzzels om te maken, boekjes om te lezen en om uit voor te lezen of we gaan weer eens wat knutselen of bakken. Kortom uw kind zal zich dus uitstekend vermaken en niet vervelen als u hem/haar hier achterlaat.Gastouderapp

Er wordt op de dagen dat uw kind hier is een "logboek" bijgehouden doormiddel van de gastouderapp welke u download op uw telefoon, zodat u 's avonds en zelfs overdag terwijl u aan het werk of aan de studie bent, op uw gemak kan lezen wat uw kind die dag allemaal gedaan heeft of aan het doen is. Maar ook wat uw kind gegeten en gedronken heeft. Misschien had uw kind zijn/haar dag niet of zette hij/zij zijn/haar eerste stapjes. Foto's die gedurende dag van uw kind worden genomen terwijl het leuk aan het spelen is komen in de gastouderapp te staan. Doormiddel van de chatfunctie kunt u als ouder op uw werk of tijdens uw studie nog een bericht aan mij doorgeven, mocht u dat bij aanvang vergeten zijn te vertellen en nog veel meer. Ook u als ouder krijgt de ruimte in de app om te vertellen hoe het met uw kind gaat. Deze gastouderapp wordt door Ukkie & Pukkie verstrekt en is een goed communicatiemiddel tussen u als ouder en mij als gastouder. 

* Bron afbeelding Pixabay

Deel deze site met anderen


Contactgegevens

Gastouderopvang Ukkie & Pukkie

Kastanjestraat 4

8924 GP  Leeuwarden

 

Tel.nr.: 06 47339054

 

E-mail:  gastouderopvang-ukkie.pukkie@live.nl

 

 


Kamer van Koophandel

referentienummer: 59157070

 

Registratienummer landelijk register

kinderopvang: 222378943