De gastouder

Ik met mijn oudste dochter Antje
Ik met mijn oudste dochter Antje

Wie ben ik?

Ik ben gastouder Jeltsje Hoekstra en eigenaar van gastouderopvang Ukkie & Pukkie. Ik ben de vrouw van Fokko (kok van beroep) en moeder van onze twee prachtige dochters Antje en Janny. Sinds november 1999 wonen we met veel plezier in Leeuwarden. Allemaal zijn we erg betrokken bij de opvang, wat ik erg belangrijk vind, omdat de opvang bij ons in huis plaats vindt. Zo spelen onze kinderen bijvoorbeeld veel met de kleine ukkies  & pukkies of lezen een verhaaltje voor. Ook vinden ze het leuk om liedjes voor de kleintjes uit te zoeken op de iPad zodat ze allemaal mee kunnen zingen en dansen. In middels zijn onze meiden ook al oud genoeg om  te  helpen met hand en spandiensten op de drukke momenten evenals Fokko trouwens, omdat hij overdag veel thuis is vanwege het werk dat hij doet . Sinds augustus 2016 hebben we een lieve Bouvier als huisgenoot, zijn naam is Boef.  De kinderen zijn allemaal gek op het beestje en hij op hen, Boef wordt wat dat betreft hier goed gesocialiseerd met kinderen. Hier onder stelt mijn gezin zich even aan u voor.

 

Dingen die ik erg leuk vindt om te doen zijn lezen, knutselen, haken, breien en tekenen. Komt ook goed van pas bij mijn werkzaamheden als gastouder. 

 

Mijn achtergrond...

Met mijn diploma MDGO-vz op zak, heb ik jaren geleden in de gezondheidszorg gewerkt als verzorgende in zowel  een verzorgingshuis als in de thuiszorg. Toen mijn kinderen geboren werden werkte ik niet meer en was ik fulltime  huismoeder.

 

 Ik ben gastouder geworden omdat mijn jongste dochter Janny naar school zou gaan en ik eigenlijk niks meer om handen had, begon het toch weer te kriebelen om weer aan het werk te gaan.  Werken buitenshuis was een optie ...maar eigenlijk wilde ik het liefst thuis zijn om er voor mijn kinderen te zijn als ze uit school kwamen. In november 2007 zag ik een advertentie waarin een gastouder gezocht werd. Er volgden gesprekken met het gastouderbureau en het betreffende gezin. Dit was mijn begin als gastouder! Pas in 2008 begon het pas echt druk te worden. Het gastouderbureau waar ik toen mee samen werkte ging in 2010 failliet en sindsdien werk ik naar tevredenheid nauw samen met  gastouderbureau Camminghaburen. Tegenwoordig ben ik, sinds 2011, met veel plezier eigenaar/zzp-er van gastouderopvang Ukkie & Pukkie.

 

Ik ben lid van Kennis Netwerk Gastouder Opvang (KNGO) om up to date te blijven in de gastouderbranche. Inmiddels ben ik geslaagd voor de cursus "Pedagogisch component" heb ik  wat nieuwe inzichten gekregen in de kinderopvang en op mijn manier van werken. In de toekomst zullen er nog wel meer cursussen volgen zodat ik mezelf blijf ontwikkelen.Mijn gezin stelt zich even voor...

Team Ukkie & Pukkie
Team Ukkie & Pukkie

Fokko

Hallo allemaal,

 

Ik ben Fokko (de man van Jeltsje)

Ik ben werkzaam als kok bij Aventoer te Burgum.

De tijden dat ik overdag thuis ben help en ondersteun ik Jeltsje met haar werkzaam heden in de opvang.

De plezierige momenten van de dag vind ik dat we met zijn allen (tijdens het fruit eten en broodmaaltijd) aan tafel zitten en de kinderen verhalen beginnen te vertellen, de gebeurtenissen thuis  maar ook hun eigen fantasie belevenissen. Er zitten vaak erg grappige uitspraken tussen.

De afgelopen jaren zijn er verschillende kinderen geweest die mijn naam probeerden te zeggen, ik weet niet hoeveel namen ik in de loop der jaren heb gehad ...variërend van Okkie tot Kokko, de laatste is nog het meest toepasselijk vind ik zelf.

Ik vind het geweldig om te zien dat de kinderen zich hier zo vermaken en spelen in de tuin en met de speeltoestellen. Hopelijk kunnen we nog veel en lang van de  Ukkies genieten!

 

Met vriendelijke groeten van,

Fokko

 


Antje

Hey,

 

Ik ben Antje Hoekstra en zit op het MBO, opleiding Optiek in Zwolle. Ik maak erg lange dagen en de ukkies zullen mij niet heel veel meer zien tijdens de opvangdagen. Ik ben al onderweg als de eerste kindjes binnen komen en ze zijn alweer naar huis als ik thuis kom. Op maandag ben ik wel thuis, maar dan moet ik mijn tijd besteden aan mijn studie of ik ben even weg voor mijn rijlessen waar ik sinds kort mee bezig ben. Erg Jammer! Ik vond het altijd zo gezellig als ik thuis kwam en de kleintjes zaten met een koekje aan tafel. Machtig om die heerlijke kletspraatjes aan te horen. Als ik heel eerlijk ben mis ik dat wel een klein beetje.

Ik ben de oudste van de twee dochters en ik help als het enigszins nog kan, bijvoorbeeld in de vakanties, mijn moeder  met dingen zoals: tafel afruimen, schone luiers geven en drinken klaar zetten enz.   Janny en ik (nou ja ik tenminste) ben blij dat mijn moeder met dit werk is begonnen, eigenlijk weet ik al bijna niet beter. Lezen is mijn hobby, dus vind ik het ook erg leuk om voor te lezen aan de kinderen. Een andere leuke hobby van mij is om Janny te plagen en verder hou ik van sporten zoals survivallen, badminton en klimmen bij mijn vader op het werk (Klimpark Aventoer). Soms mag ik ook op een van de opvang kinderen oppassen bij hen thuis als de ouders een avondje weg zijn, dit is een van de voordelen als je moeder gastouder is. Best een druk leventje dus hahaha….

 

Groetjes van Antje

 

 


Janny

Hallo,

 

 Ik ben Janny Hoekstra.

Ik zit op het Nordwin College VMBO Groen.

Mijn hobby's zijn badmintonnen, sporten in de sportschool, zwemmen, muziek luisteren, eten koken (meestal op zondag), foto's maken met mijn telefoon ik vind het leuk om daar Snapchat voor te gebruiken en afspreken met mijn vrienden om leuke dingen te doen.

Als ik thuis ben help ik mijn moeder wel eens bij de opvang, vooral als ze het druk heeft. Dan verschoon ik de kindjes of ik breng ze op bed. Ook maak ik het drinken wel voor de ukkies klaar om dan gezellig met z'n allen lekker te kletsen aan tafel.

Soms zoek ik muziek uit op YouTube en ga ik lekker gek doen, dansen en zingen met de kinderen. Verder vind ik het heel erg leuk om buiten samen met de oppaskinderen spelletjes te doen zoals Annemariekekoekkoek, verstoppertje of een balspel te bedenken. Ook hou ik er erg veel van om met water te knoeien en ik doe ook dan vrolijk met de kleine kinderen mee. 

 

 

Groetjes,

Janny

 

 


Boef

 

Woef,

 

Even voorstellen ik ben Boef ...een echte Bouvier des flandres en tevens het jongste gezinslid. Ik ben 26 juni 2016 geboren in een gezin te Twijzelerheide en sinds 13 augustus van dat jaar op genomen in het tweevoeter gezin Hoekstra. Met mijn vrouwtje heb ik een aantal cursussen achter de rug zodat ik een brave hond zou worden, want ja, in dit gezin hebben ze van dat kleine grut over de vloer en dan moet ik me wel kunnen gedragen hé?!! Pffffftttt… ik ben van mezelf al super braaf hoor (...duhhh!), ik heb daar geen gedoe voor nodig! Ik ben dan natuurlijk ook met vlag en wimpel geslaagd voor die poeha.

Tijdens de opvangtijden laat die vrouwenbaas van mij me niet veel binnen, hoewel ik niet een drukke jonge (puberende) hond ben, ik me uitstekend kan gedragen en gek met kinderen ben (staat mijn ras ook om bekend). Dat is natuurlijk omdat de kleintjes dan hoteldebotel worden omdat ze mij zien, gelijk willen spelen en mij hun speelgoed willen geven (dat is leuk spul trouwens, waar ik al helemaal niet aan mag komen) ennnn… misschien dat ik dan een heel klein beetje... ietsepietsie enthousiast word. Vrouwtje is dan bang dat de chaos compleet is en "de keet" verbouwd wordt tijdens mijn aanwezigheid. Als het rustig is dan mag ik wel naar binnen ...want zegt het vrouwtje, de ukkies moeten jou wel kennen en jij hen. Zodat als we buiten zijn die tweevoeter pups niet bang voor mij zijn ...of ik voor hen denk ik dan! Want er zitten harentrekkers bij hoor vergis je niet. Niet dat ik er wat om geef, ik vind het veel te leuk dat ze bij mij buiten komen spelen. Heerlijk achter die puppy's aan rennen, soms gooien ze mijn speelgoed weg en dan mag ik het gaan halen, zo'n leuk spel! Als ik dan geen zin heb aan al die drukte zonder ik mezelf af en ga onder de struiken liggen kijken (of val ik stiekem in slaap).

 

Als ik me verveel dan sleep ik wel eens wat mee naar buiten wat niet van mij is ...een schoen of slipper ofzo. Zooooo ontzettend geinig om de reactie van de roedel te zien. Ook vind ik het leuk om me te verstoppen ...hahaha… dan ben ik naar boven gegaan. Dat mag natuurlijk weer niet, maar ja dan hadden ze mij maar niet moeten leren traplopen. Er zijn ook dingen waar ik een hekel aan heb en dat is onder andere uiterlijke verzorging ...jasses! Een keer in de twee maand droppen ze mij bij een trimsalon om te wassen, kammen en te scheren. Daar maak ik het de trimster ook niet altijd even makkelijk ...haar broek is na afloop altijd even nat dan dat ik ben. Ja zeg...  wat zij kan, kan ik ook. Als mijn vrouwtje staat te zwaaien met de kam en/of borstel ben ik weg! Ze verwacht dan dat ik mooi ga zitten terwijl zij haar gang gaat met die attributen  ...mijn natte neus!

 

Ik ben dus een prima afgerichte hond, die gek met kinderen is ...dus wees voor mij niet bang en wees welkom bij mijn vrouwtjes gastouderopvang!

 

Hopelijk tot ziens.

BoefDeel deze site met anderen


Contactgegevens

Gastouderopvang Ukkie & Pukkie

Kastanjestraat 4

8924 GP  Leeuwarden

 

Tel.nr.: 06 47339054

 

E-mail:  gastouderopvang-ukkie.pukkie@live.nl

 

 


Kamer van Koophandel

referentienummer: 59157070

 

Registratienummer landelijk register

kinderopvang: 222378943